اصول مدیتیشن کردن با مانترا، این موضوع درخواست خیلی از کاربران است و خیلی از افراد می خواهند بدانند آیا با مانترا هم می توان مدیتیشن کرد یا خیر؟ پاسخ این سوال بله است و در همین راستا در این پست می خواهیم اصول مدیتیشن کردن با مانترا را برای شما تشریح کنیم. پس اگر دوست دارید بدانید چطور می توانیم با مانترا مدیتیشن کنیم؟ در ادامه با ما همراه شوید.
قبل از اینکه به سراغ معرفی اصول مدیتیشن کردن با مانترا برویم، اگر هنوز اطلاعات زیادی در مورد مدیتیشن و مانترا نمی دانید، حتما پست مدیتیشن چیست؟ و پست مانترا چیست؟ را مطالعه کنید. همچنین برای داشتن یک مدیتیشن عالی، حتما مطلب اصول یک مدیتیشن موفق و با کیفیت را هم مطالعه نمایید.
اکنون نوبت پاسخ سوال چطور با مانترا مدیتیشن کنیم می رسد. ابتدا این نکته را خدمت تان متذکر شویم، اصول مدیتیشن کردن با مانترا دو بخش دارد: فلسفه تئوری و جنبه عملی. در ادامه هر یک از این دو بخش را برای شما تشریح کرده ایم.
فهرست مطالب
فلسفه تئوری اصول مدیتیشن کردن با مانترا
مانترا یوگا دانش کاملی است. با فکر کردن مداوم به مانترا، که در طی مدیتیین پیش می آید، فرد تحت پوشش حفاظتی قرار میگیرد و از حلقه تولد و مرگ آزاد میشود.
مانترا از دو بخش مان بمعنی فکر کردن و ترا بمعنی حفظ کردن یا آزاد ساختن تشکیل شده است. مفهوم آزادی، آزاد شدن از اسارت دنیای مادی است. مانترا نیروی خلاقه ای را ایجاد میکند و سرور جاودانی را بهمراه می آورد. اگر مانترا را بطور دائم تکرار نمائیم، آگاهی بیدار میشود.
پس اولین اصول مدیتیشن کردن با مانترا، همین تکرار مانترا است. در حقیقت شما با تکرار یک مانترا می توانید مراقبه کنید.
جنبه عملی اصول مدیتیشن کردن با مانترا
در بخش جنبه عملی اصول مدیتیشن کردن با مانترا، برحسب درجه تمرکز، نتایج حاصل از تکرار مانترا تشدید میشود. برای بهره برداری حداکثر از تکرار مانترا، بایستی ذهن به منشاء خود بازگردد و در آنجا ثابت شود.
هر مانترا دارای قدرت فوق العاده ای است. مانترا توده ای از انرژی تابان یا تجا میباشد. با ایجاد جریان فکری خاص، مانترا موجب تغییر شکل ماهیت ذهن میشود. ارتعاشات موزونی که بر اثر تکرار مانترا ایجاد میشود، ارتعاشات غیر پایدار مربوط به پنج لايه ذهن را تنظیم مینماید.
مانترا گرایش های طبیعی ذهن مادی را کنترل مینماید. مانترا نیروی روحانی را کمک و تقویت مینماید. ذهن بهترین دوست و بدترین دشمن فرد است. مهمترین مانع فرد برای مدیتیشن بیقراری و تفرفه ذهن میباشد. بهمین دلیل گاه افرادی مراقبه را مشکل می بینند و از مدیتیشن کناره گیری می کنند که البته اشتباه بزرگی است.
در طی مدیتیشن پرت شدن حواس و فکر کردن به مسائل مختلف، جزئی از مدیتیشن می باشد و نشان دهنده آزاد شدن خستگی هاست. به همین دلیل می توان از تکرار مانترا برای مراقبه کردن استفاده کرد.
تاثیر مدیتیشن کردن با تکرار مانترا
مسائلی که در طی روز برای فرد پیش می آیند، رد پائی را در وجود فرد بجا می گذارند و با گذشت سالیان متمادی و قرن ها و زندگی های مکرر، بتدریج فرد اشباع از این رد پا هاست که بر روی هم انباشته شده اند. با شروع مدیتیشن و بخصوص با تکرار مانتراها این خستگی ها شروع به آزاد شدن می کنند و آن را با بیاد آوردن مسائل ریز و درشت ملاحظه می کنیم.
با انجام مرتب مدیتیشن بتدریج این خستگی ها آزاد میشوند و کسانیکه مراقبه را برای سالها ادامه داده اند و از این خستگی ها رها شده اند از آرامش و ثبات زیادی برخوردار هستند.
شادی هایی که از لذت های دنیوی حاصل میشوند، در مقایسه با سرور حاصل از مدیتیشن هیچ هستند. ادامه مراقبه را به هيج بهائی متوقف نکنید. صبور باشید و بالاخره موفق خواهید شد. ممکن است در طی مدیتیشن با اشکالاتی برخورد نمائید، که در مواجهه با استرس های جمع شده پیش میآیند؛ ولی با صبر و پایداری و کوشش از آنها خواهید گذشت.
به مرور زمان و با پیشرفت در مراقبه به کمک روش های مختلف از جمله اصول مدیتیشن کردن با مانترا، بر حواس خویش مسلط میشوید. در مراحل پیشرفته، جسم و محیط اطراف، اثری را بر روی مدیتیشن کننده باقی نمی گذارند و فرد جذب سرور درونی میگردد.
تکرار مانترا (جاپا)، وسیله ای است که بشر را از فرم کوچک (مایکروکازم)، به فرم کیهانی (ماکروکازم)، میرساند. تکرار مانترا (جاپا)، وسیله ای است که فرد را به منشاء اش متصل میکند. به همین دل هم تکرار مانتراها یکی از اصول مدیتیشن کردن با مانترا است.
در اینجا لازم به یادآوری است که مایکروکازم (وجود هرانسان)، فرم کوچک و مینیاتوری از ماکروکازم (جهان هستی)، میباشد و مانند جهان آفرینش، انسان نیز بطور پیوسته ای مراحل شکوفائی و تجزیه را در زندگی های بیشماری میگذراند و مانند طبیعت، دوره های فعالیت و استراحت را داراست.
اصول مدیتیشن کردن با تکرار مانترا (جاپا)
قبل از مدیتیشن کردن با تکرار مانترا (جاپا) بهتر است یکسری اصول و موارد را رعایت کنید. در ادامه این اصول را برای شما ذکر کرده ایم.
مانترا را با بدن تمیز، البسه تمیز و از ته دل و با خلوص نیت تکرار کنید. تکرار مانترا (جاپا)، مستقیم ترین راه برای رسیدن به روشن بینی است. پس مانترای مناسب را انتخال نمائید و هر قدر بیشتر، حتی ضمن راه رفتن و کار کردن تکرار کنید.
می توانید مانتراهای متعددی را برای منظورهای مختلف انتخاب نمائید. هر مانترا را 108 بار و در صورت عدم فرصت 9 بار یا مضربی از عدد 9 تکرار کنید. برای شمردن از جاپا مالا (دانه های تسبیح)، با انگشتان استفاده نمائید.
در صورتیکه هنگام مدیتیشن کردن با مانترا، با چشمان بسته تکرار می کنید، توجهتان را روی چاکرای ششم ( محل چشم سوم، بین دو ابرو، کمی بالاتر)، یا روی چاکرای قلب (بین دو سینه کمی بطرف راست)، بگذارید.
میتوانید مانترا را در ابتدا با صدای بلند تکرار کنید، سپس با صدای آهسته و در انتها بطور ذهنی تکرار نمائید. تکرار ذهنی مانترا قویترین اثر را دارد. تکرار مانترا با صدای بلند، موجب میشود که توجهتان از صداهای خارج بريده شود و به درون معطوف گردد.
مانترا را با نیت پاک و با تلفظ صحیح تکرار کنید. مدیتیشن را حتی الامکان در ساعت مشخص، جای مشخص و بمدت مشخصی انجام دهید؛ به این ترتیب انجام مدیتیشن برایتان راحت تر خواهد بود
میتوانید مانترا را با قلم اختصاصی و در دفتری که به این کار اختصاص داده اید، هرروز به مدت ده دقیقه تا نیم ساعت بنویسید و در طی این مدت نیز در سکوت و تمرکز باشید و در ذهن نیز مانترا را تکرار نمائید.
مدت مناسب برای تکرار مانتراها، بیست دقیقه تا نیم ساعت می باشد. در صورت ممکن ۲ بار در روز، صبح ها (قبل از صبحانه) و عصرها (قبل از شام)، مدیتیشن را انجام دهید
با توجه به قدرت مانتراها، خستگیهائی که طی سالها روب هم انباشته شده اند، شروع به آزاد شدن میکنند. بنابراین اگر پس از چند دقیقه تکرار مانترا احساس بی حوصلگی کردید، یا به یاد کارهای عقب افتاده، افتادید و احساس کردید که باید از جا بلند شوید و بدنبال انجام آن کارها بروید، اینها همه علائم مؤثر بودن مانتراها و آزاد شدن خستگیهاست و علائم خوبی میباشند.
بنابراین به مدیتیشن کردن با تکرار مانترا ادامه دهید و به یاد آورید که کار پراهمیتی را انجام میدهید. با تکرار مانتراها به سلامت و موفقیت خود و خانواده خود کمک می کنید.
تبصره و توجه
استراحت بعد از مدیتیشن بسیار مهم میباشد. در اوایل، دو تا سه دقیقه استراحت کافی است. در ازاء هر ماه مدیتیشن، چند دقیقه به مدت استراحت بی افزائید. برای کسانی که سالها مديتيت طولانی میکنند، بیست تا سی دقیقه استراحت بعد از مدتیشن ضروری است.
بهترین فرم استراحت، دراز کشیدن بصورت طاقباز میباشد. دستها با فاصله کمی بموازات بدن قرار میگیرند، کف دستها باز و رو به آسمان، برای دریافت انرژی است. پاها با فاصله کمی از یکدیگر روی زمین دراز میشوند. زانوها کشیده است. (این بهترین فرم استراحت در زمان خواب نیز می باشد.)
مدیتیشن موجب ایجاد هماهنگی بین فرد و محیط اطراف می شود و امواج مثبتی را در جهت آرامش محیط زیست ایجاد می نماید. انعطاف پذیری مدیتیت کنندگان بسیار بالاست. مدیتیت کنندگان می توانند خود را به سرعت با شرایط موجود تطبیق دهند و در غیر اینصورت، شرایط دلخواه خود را فراهم آورند.
غربی ها تعدادی مانترا را برای مدیتیشن ارائه داده اند. گرچه ممکن است که این قبیل مانتراها موجب آرامش عمیق شوند ولی پدیده «مدیتیشن» را بوجود نمی آورند. بر همین اساس اگر کلمات یا جمله های بی معنی را تکرار نمائید، یا به تک تک ساعت و چکیدن قطرات آب توجه کنید، ممکن است که حالت آرامشی را به وجود آورید ولی این حالات را بایستی از مراقبه تفکیک کنید.
سوالات مرتبط اصول مدیتیشن کردن با مانترا:
مانترا انرژی پنهانی است که در لفاف صدائی پیچیده شده است. در تانترای هندو، کلمه، صوت و مانترا، اجزاء لاينفک از فلسفه تکاملی میباشند.
بله با مانترا می توان مدیتیشن کرد. مدیتیشن کردن با مانترا اصول خاصی دارد که در این مطلب این اصول معرفی شده اند.
هما ارژنگی
مثل همیشه عالی
نرگس میرزاخانی
مثل بقیه مطالب عالی و آموزنده بود
🌸🍀🦋👌
امین
عالییی
فرشته بذرافشان
با سلام یعنی در طول مدیتیشن کلمه جاپا رو تکرار کنیم؟
پشتیبان وبسایت
سلام. بله با خودتون زمزمه کنید.