مراقبه سکوت یکی از بهترین مراقبه ها برای رسیدن به آرامش و افزایش تمرکز است و ما هم به همه کاربران خود توصیه می کنیم به طور مداوم این مراقبه را انجام دهند. در این پست اصول کامل مراقبه سکوت را برای شما توضیح داده ایم تا به طور صحیح این مراقبه را انجام دهید.
آشنایی با مراقبه سکوت
از عنوان مراقبه سکوت می توان به مفهوم آن پی برد. البته مفهوم این مراقبه به این معنا نیست که فقط در جایی ساکت بنشینید و حرف نزنید. بلکه اصل مطلب و مفهوم مراقبه سکوت، ساکت کردن و آرام کردن ذهنتان است. اینکه بتوانید ذهن تان را از هر فکری خالی کنید، جلوی صداهایی که دائما در ذهن خود می شنوید را بگیرید و به آرامش ذهن برسید.
انجام مراقبه سکوت کار آسانی نیست، چرا که ما در عصر اطلاعات زندگی می کنیم و روزانه میلیون ها بایت داده در ذهن ما وارد می شوند. داده هایی که بسیاری از آن ها بی ارزش بوده و فقط ذهن ما را پر از وهم، استرس، پریشانی و… می کنند و آرامش را از ما و زندگی مان می گیرند.
اگر طبق اصول مدیتیشن سکوت را انجام دهید، با تمرین های پیاپی به مرحله ای می رسید که این مراقبه را بدون مشکل انجام می دهید و می توانید ذهن خود را آرام و خالی از هر گونه افکار پوچی کنید. در ادامه اصول کامل مراقبه سکوت را برای شما توضیح داده ایم.
اصول کامل مراقبه سکوت
برای انجام مدیتیشن سکوت طبق اصول صحیح آن، مطابق دستورات زیر پیش بروید:
- در مکانی آرام و ساکت به پشت دراز بکشید یا هر طور که راحت هستید با پشتی صاف بنشینید.
- چشم های خود را ببندید، بعد از قرار گرفتن در وضعیتی مناسب، مراحل ابتدایی مراقبه را انجام دهید.
- پنج دقیقه ی اول را تنها در حالتی عادی باشید تا تمام احساسات و افکار وارد صفحه ی درونی تان شوند و عبور کنند.
- تنها نظاره گر عبور افکار باشید و در آن ها غرق نشوید یا آنها را تجزیه و تحلیل یا قضاوت نکنید، رهایشان کنید و بگذارید فقط عبور کنند هر بحثی با افکار شما را درگیرتر خواهد کرد فقط و فقط شاهد هستید شما نباید هیچ جوابی دهید.
- کم کم تنفس عمیق را شروع کنید، تنفس عمیق بهتر است به گونه ای ملایم باشد تا دم و بازدم باعث حواس پرتی شخص نشود.
- در این وضعیت مراقبه سکوت شخص کم کم در درون عمیق و عمیق تر می شود به گونه ای که آگاهی اش به لایه های درونی اش نفوذ می کند (معمولا در این حالت کم کم تصاویر و افکار مزاحم راه خود را به صفحه ی درونی شخص باز می کنند)
- باید به افکار و صدا دستور دهید که از ذهن خارج شوند.
- اگر فکری بدون اختیار شما وارد ذهنتان شد سریعا آن را خارج کنید و سپس فکر خوب یا بدی را به اختیار خود وارد ذهن کنید.
- باید قدرت کنترل افکار را در دست بگیرید. الان میخواهم به فلان موضوع فکر کنم. الان میخواهم به موضوع دیگری فکر کنم.
- حال به ذهن دستور میدهید که هیچ فکری نیاید و فقط تمرکز را روی تنفس خود می گذارید.
- اگر ناگهان فکری آمد سریعا متوقفش کنید. از این لحظه مراقبه سکوت رسما شروع می شود.
- تمرینات مراقبه سکوت بهتر است روزی بیست تا نیم ساعت انجام شوند تا در دراز مدت تاثیرات مفید خود را داشته باشند.
نکات کلیدی در انجام مراقبه سکوت
برای انجام هر چه بهتر مراقبه سکوت یکسری نکات کلیدی وجود دارد که این نکات را در ادامه برایتان قرار داده ایم:
- بهتر است تنفس از راه بینی و شکمی انجام شود و بین هر دم و بازدم مکث کوتاهی باشد
- در هنگام تنفس عمیق کم کم به لایه های درونی نفوذ می کنیم این لایه های درونی شامل احساسات و عواطف، خاطرات و تصاویر ذهنی و افکار می باشند.
وضعیت درونی ای که ما در مراقبه ی ناب به دنبال آن هستیم، وضعیت سکوت درونی است، به این معنا که از تاثیرات لایه های فکری که ذکر شد رها باشیم، يعني بدون تاثیر پذیری از هیچ کدام از آن لایه ها باشیم، رسیدن به این وضعیت نیاز به تمرین منظم روزانه و صبر دارد.
این وضعیت بسیار خوب و مفیدی است که اگر شخص بتواند با تمرینات منظم مراقبه سکوت آن را درک و تجربه کند کم کم می تواند این تعادل را به زندگی روزمره و به حالت بیداری خود نیز منتقل کند و در نتیجه به افکار و احساسات درونی اش مسلط شود.
منظم بودن برای جواب گرفتن مهم است. به طور مثال روزانه بیست دقیقه انجام دهید بسیار بهتر از آن است که ۳ روز در هفته روزی یک ساعت انجام دهید.
قبل از خواندن کد جذب هم توصیه می کنیم این مراقبه را انجام دهید. تاثیر بسیار بالایی در جذب شما دارد.
در نهایت توصیه می کنیم حتما مراقبه سکوت را انجام دهید و این پست را با سایر دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید تا آن ها نیز از مزایای این مراقبه بهره مند شوند و آرامش را در زندگی خود برقرار کنند.
نرگس مقبه
بسیار عالی سپاسگزارم🙏🏼🙏🏼
مرتضی
ممنون از راهنماییتون خیلی عالی بود.. تشکر
ناشناس
مرسی بسیار عالی بود❤️❤️❤️
ناشناس
عالی هستی