کتاب سخنانی از پاراماهانسا یوگاناندا شامل گفتارها، تمثیل ها و اندرزهای خردمندانه این عارف هندی تبار است که اندکی پس از درگذشت وی در سال 1952 برای نخستین بار تحت عنوان «چنین گفت استاد» منتشر شد و بیش از 40 سال است که به طور مداوم تجدید چاپ می گردد.
به راستی چه کسی را می توان استاد نامید؟ مطمئنا هیچ فرد عادیی سزاوار این عنوان نیست. و البته به ندرت یکی از افراد مقدسی که استاد جلیلی (عیسی مسیح) این گونه از آنان یاد می کند، بر روی زمین ظاهر می شوند:
«هر که به روح خدا ایمان آورد، کارهایی را که من می کنم، او نیز خواهد کرد».
انسان با تعلیم دادن و منضبط نمودن نفس حقیر، از طریق حذف همه ی امیال و نگه داشتن اشتیاق به خداوند، سرسپردگی و اخلاص بی ریا نسبت به او و مراقبه ی عمیق یا اتحاد روح با روح جهانی، استاد خواهد شد. آن کسی که آگاهی او بدون تزلزل، در خداوند – این یگانه حقیقت – تثبیت شده باشد، به راستی می تواند استاد نامیده شود.
پاراماهانسا یوگاناندا که گفتار دوست داشتنی اش در این کتاب نگاشته شده، یک معلم جهانی بود. او با متذکر شدن یگانگی ذاتی تمام متون مقدس و ایجاد پیوند دیرپای ادراک معنوی، در اتحاد شرق و غرب کوشید و از طریق زندگی و نوشته هایش بارقه ی الهی عشق به خداوند را در قلب افراد بیشماری برافروخت. وی بی پروا با بالاترین نظام معنوی زیست و اعلام کرد که همه ی سرسپردگان پدر آسمانی، با هر کیش و عقیده ای که باشند، به یک اندازه نزد خداوند عزیز هستند.
کتاب پیشنهادی: زندگی نامه یک یوگی
او با کسب تحصیلات دانشگاهی و سالها آموزش معنوی در زادگاهش هند، تحت تعالیم ساده و انضباطی سوامی شری پوکتشوار، استاد معنوی اش، برای مأموریت خود در غرب آماده شد. تلاشهای وی موفقیتهای شگفت انگیزی را در بیدار کردن اشتیاق انسانها به هماهنگی با خداوند، به دنبال داشت. در صدها شهر، تعداد کلاسهای یوگای او تمام آمار موجود را پشت سر گذاشت.
خود او صدهزار شاگرد را با یوگا آشنا کرد. استاد، برای مریدانی که میخواستند طریقت رهبانیت را دنبال کنند، چندین اشرام تأسیس کرد. اکنون بسیاری از جویندگان حقیقی در آن مراکز به مطالعه، کار و مراقبه می پردازند، که آرام بخش و بیدار کننده ی آگاهی روحی است.
پس از گذشت یک قرن از تولد پاراماهانسا یوگاناندا، او به عنوان یکی از معلمین برجسته ی معنوی، در زمان ما شناخته شده و تأثیر زندگی و اعمال وی در حال گسترش است. بسیاری از مفاهیم مذهبی، فیلسوفانه و روش هایی که در چند دهه پیش مطرح کرده است، اکنون در زمینه ی آموزش و پرورش، روان شناسی، تجارت، پزشکی و سایر فعالیت هایی که در جاده هایی دوردست به افزایش تکامل انسان و بینش معنوی او از زندگی یاری می نماید، در حال ظهور است.
این واقعیت که تعالیم پاراماهانسا یوگاناندا به خوبی توسط مفسران جنبش های متافیزیکی و فلسفی گوناگون، تفسیر می شود و خلاقانه در بسیاری از زمینه ها به کار می رود، نه تنها به فایده ی عملی گفته های وی اشاره دارد بلکه اطمینان می دهد که میراث معنوی بر جای مانده از او، با گذشت زمان، تضعیف، پراکنده و یا تحریف نشده است.
کتاب سخنانی از پاراماهانسا یوگاناندا
«کوینیسی هاو» – پروفسور زبان های باستانی از دانشکده ی متون – می نویسد:
«پاراماهانسا یوگاناندا نه تنها نوید دائمی خودشکوفایی را از هند به گوش غرب رساند، بلکه روشی علمی را معرفی کرد که از طریق آن، مشتاقان معنویت از هر مسلکی بتوانند به سرعت به سوی هدف پیش روند. در غرب، میراث روحانی هند در متعالی ترین و معنوی ترین وجهش به گونه ای بدیع مورد تقدیر قرار گرفت و حال به صورت عملی و تجربی در دسترس همه ی مشتاقان شناخت خداوند قرار دارد. نه در ماوراء، بلکه این جا و اکنون… یوگاناندا درون را مقصد تمام طرز تفکرهای متعالی میداند».
کتاب سخنانی از پاراماهانسا یوگاناندا که گوشه ای از جواهر هزار تراش وجودش را با درخششی از ادراک همدردانه نسبت به بشر و عشق بی حد و مرز برای خداوند، آشکار می کند، به همه ی جویندگان و رهروان حقیقت تقدیم می گردد.
در کتاب سخنانی از پاراماهانسا یوگاناندا شما با گفتارها، تمثیل ها و اندرزهای خردمندانه این عارف هندی تبار که در طول عمر 60 ساله خود برای شاگردانش بیان کرده است رو به رو هستید و با مطالعه آن ها می توانید پندهای بزرگی در زندگی خود از این عارف بزرگ بگیرید.