اگر تجربه یوگا و تمرینات پرانایاما را داشته باشید احتمالا کلمه آدهیکاری را شنیده باشید اما هنوز نمی دانید این کلمه به چه معناست یا به چه کسی تعلق می گیرد؟ به همین دلیل در این پست می خواهیم برای شما توضیح دهیم آدهیکاری کیست و چه ویژگی هایی دارد؟ در ادامه با ما همراه شوید.
آدهیکاری کیست؟
آن کس که ذهن آرام و ساکتی دارد و حواس او تحت کنترل او هستند، کسی که به کلام گوروی خود و شاستراها (کتب مقدس) ایمان دارد، آن کسی که آستیک است (به خداوند ایمان دارد) و در خوردن و نوشیدن و خوابیدن، متعادل است و آرزو و اشتیاق جدی و حریصانه ای برای رهایی از دور تولد و مرگ دارد، یک آدهیکاری (شخص مناسب) برای تمرینات یوگا می باشد. چنین شخصی در تمرینات موفق خواهد بود.
بایستی همواره با مراقبت و عشق و ایمان به پرانایاما مبادرت نمود. کسانی که به لذات شهوانی یا جسمانی، خو گرفته اند و یا کسانی که متکبر، متقلب، دیپلماتیک، مکار و خائن و به دور از صداقت هستند و به سادهاس ها (مرتاضین و خلوت نشینان)، سانیاسین ها (پارسایان و قلندران) و گوروها و یا استادان روحی خود احترام نمی گذارند و از شرکت در مباحثه های بیهوده لذت می برند و طبیعت پرحرفی دارند و کسانی که بی ایمان هستند و خود را با مردمان با ذهن دنیوی مشغول می کنند، و آنان که ظالم، خشن، حریص و طماع هستند و یا وياواهارای (فعالیت های دنیوی) بیهوده را انجام می دهند، در تمرینات پرانایاما و دیگر تمرینات یوگا، موفقیتی کسب نخواهند کرد.
مراتب تبدیل شدن به آدهیکاری
آدهیکاری سه مرتبه دارد که عبارتند از:
- اوتاما با خوب
- مادهياما یا متوسط
- آدهاما یا ضعیف
و این سه مرتبه بر حسب سامسکارهها (تمایلات و سوابقی که بر حسب کارمای فردی در زندگی پیش می آید)، آگاهی، درجه وایرا گیا، ویوکا (قوه تمییز و تشخیص)، موموکشوتوا (تمایل شدید برای رستگاری) و ظرفیت و قدرت سادانای (برنامه تمرین روحی که استاد برای شاگرد تدوین می کند) شخص معین می گردد.
شما باید در خدمت گورویی باشید که یوگاسوترا را بداند و بر آن احاطه داشته باشد. نزد او به صورت لوتوس (پادماسانا) بنشینید و به او خدمت کنید. شکیات خود را به واسطه سؤالات منطقی و احساسی، به یقین تبدیل کنید.
تعالیم را دریافت کنید و آنها را با شور و شوق، جدیت، توجه و با حرارت و ایمان و اعتقاد، مطابق با روشی که استادتان بیان نموده، اجرا کنید.
کسی که پرانایاما می کند، همواره باید با مهربانی و ملاحت صحبت کند. او باید نسبت به همه مهربان و شریف باشد و همواره حقایق را بازگو کند. او باید وایراگیا، شکیبایی، سرادها (ایمان)، باکتی (ایثار و عشق)، کارونا (رحمت و شفقت) و … را در خود توسعه دهد.
برای دنبال کردن سایر قسمت های پرانایاما، به صفحه آموزش پرانایاما در وبسایت سینرژی با ناهید مراجعه کنید.
سوالات مرتبط:
پرانایاما از دو کلمه پرانا Prana به معنای انرژی حیاتی و آیاما ayama به معنای توسعه و گسترش، تشکیل شده است و پرانایاما یعنی: توسعه و بسط انرژی. پرانایاما چهارمین رکن راجا یوگای پاتنجلی است و آن به معنای توقف خودبخودی تنفس است (کوالا كمباكا). در حالی که پرانایامای مطرح شده در هاتایوگا، تمرینات تنفسی خاصی است که موجب افزایش پرانا و کنترل آن در انسان شده و مقدمه ای برای رسیدن به پرانایاماي پاتنجلی است.