در شانزدهمین قسمت از آموزش رایگان آسترولوژی به بررسی دو مفهوم درجه طالع و برج طالع می پردازیم. اما پیش از آن لازم است کمی در مورد شبیه سازی دایرة البروج در نرم افزار بدانیم. با ما همراه شوید تا یک قسمت دیگر از علم آسترولوژی را در کنار هم بیاموزیم.
شبیه سازی دایرة البروج با نرم افزار
مانطوری که در شکل فوق ملاحظه می کنید منطقة البروج از دو دایره متحد المركز تشکیل شده است. دایره داخلی که قطور تر است، دایره بروج و دایره بیرونی که نازکتر است را دایره بیوت گویند. دایره بروج به دوازده قسمت تقسیم گردیده است که هر قسمت را یک برج گویند و دایره بیوت نیز به دوازده قسمت تقسیم شده است که هر قسمت را یک بیت (خانه) گویند.
مرکز این دایره در واقع محل قرار گیری کره زمین است. به عبارتی این دایره تصویر نرم افزاریست که موقعیت بروج در آسمان و چرخش آنها از شرق به غرب را شبیه سازی می کند. البته کواکب هفتگانه هم با علائم اختصاری خود داخل این بروج در حال حرکتند. یعنی با توجه به سرعت سیر هر کوکب در بروج که قبلا ذکر شد نرم افزار طوری طراحی شده است که هر کوکب دقيقا مطابق سرعت خود در بروج دوازده گانه سیر کند.
با این تفاسیر دیگر لازم نیست که ما برای آگاهی از موقعیت کواکب در آسمان و بروج دوازده گانه به رصد آسمان بپردازیم و یا از ابزار پیچیده ای مانند اسطرلاب استفاده کنیم. چرا که با چنین نرم افزاری قادر خواهیم بود در منزل خود و با نگاه به صفحه رایانه خود به راحتی از موقعیت دقیق کواکب در بروج آگاه شویم.
نکته: دايره بروج متحرک است و در هر 24 ساعت يك دور كامل يعني 360 درجه در جهت گردش عقربه های ساعت می چرخد ولی دایره بيوت همواره ثابت است.
درجه طالع و برج طالع
شرقی ترین نقطه دایرةالبروج یعنی همان نقطه ای که در برابر عدد شماره 1 از دایره بیوت قرار می گیرد را نقطه طالع می گویند زیرا محل طلوع بروج و کواکب و قرار گرفتن آنها در افق دید است و چون دایره بروج متحرک است بنابراین در هر لحظه از 24 ساعت، درجه طالع و برج طالع در حال تغییر است. به عنوان مثال در شکل نرم افزاری برجی که در برابر عدد 1 قرار گرفته برج جوزا است و درجه طالع نیز همان درجه از برج جوزاست که در مقابل نقطه 1 قرار دارد که در مثال فوق تقریبا 8-7 درجه است پس می توان گفت نقطه طالع 7 درجه از برج جوزاست.
باید توجه داشت که در طول 24 ساعت تمامی بروج یک بار طلوع می کنند و مدت زمان طلوع هر برج نیز متفاوت است. در واقع برج طالع، همان برجی است که از جانب مشرق در حال طلوع است و بر حسب زمان و موقعیت جغرافیایی متفاوت است نقطه طالع (نقطه 1) را معمولا با علامت اختصاری آن (ASC) که از سه حرف اول نام لاتین طالع (ASCENDENT) تشکیل شده است مشخص می کنند.
وسط السماء ( درجه عاشر): نقطه ای که در برابر عدد شماره 10 از دایره بیوت قرار می گیرد را وسط السماء می گویند، چراکه نمایانگر بلند ترین نقطه آسمان است. یعنی سه برج قبل از طالع و به همان درجه طالع.
وتد الارض (درجه رابع): نقطه ای که در برابر عدد شماره 4 از دایره بیوت قرار می گیرد را وتد الارض می گویند. یعنی سه برج بعد از طالع و به همان درجه طالع.
غارب (درجه سابع): نقطه ای که در برابر عدد شماره 7 از دایره بیوت قرار می گیرد را غارب گویند، چون در واقع محل غروب بروج و کواکب از افق دید است.
نکته: برج و درجه طالع يك مولود بستگی به زمان و طول و عرض جغرافیایی دقیق محل تولد دارد، و به همین دلیل در آسترولوژی دانستن زمان و مکان دقیق تولد از اهميت ويژه ای برخوردار است.
مدت زمان طلوع یک برج
در چرخش دایرة البروج مدت زمانی که طول می کشد تا یک برج به طور کامل از مقابل نقطه طالع نقطه 1) عبور کند را مدت زمان طلوع آن برج می گویند. در منطقه استوا مدت زمان طلوع 12 برج یکسان و برای هر برج 2 ساعت است به همین دلیل طول ساعات شب و روز نیز در این مناطق با هم برابر و هر کدام 12 ساعت است ولی در مناطقی که دارای عرض جغرافیایی هستند، بر حسب عرض جغرافیایی منطقه مدت زمان طلوع برجها در آن منطقه نیز با یکدیگر متفاوت است.
به عنوان مثال مدت زمان طلوع برج ها در شهر تهران از قرار زیر است. مدت زمان طلوع هر برد در جدول ذیل مشخص گرديده است:
اهمیت نقطه طالع
نقطه طالع از آنجا که مبنا و محل شروع تقسیم بندی خانه هاست از اهمیت ویژه ای در آسترولوژی برخوردار است و چون تفسیر چارتهای نجومی نیز براساس همین بیوت و نحوه قرارگیری کواکب مختلف در آنهاست، اهمیت این نقطه بیش از پیش آشکار می گردد.
برای دنبال کردن سایر قسمت ها، به صفحه آموزش رایگان آسترولوژی در وبسایت مراجعه کنید.
سوالات مرتبط:
آسترولوژی علمی است که به بررسی اثرات کواکب مختلف، به ویژه کواکب موجود در منظومه شمسی بر روی زمین و موجودات ساکن در آن می پردازد یعنی با بررسی نحوه حرکت کواکب هفتگانه در دایرة البروج و نیز وضعیت قرارگیری این کواکب نسبت به زمین، اثرات مختلف آنها را بررسی می کند.
ناشناس
بسیار کاربردی و تمیز. بسیار متشکرم از زحمات شما