در کتاب چشم سوم شما از مقدمات و اولیه های این ویژگی پنهان در بدن خود آشنا می شوید و تا انتها به تمرین هایی می رسید که می توانید به کمک آن ها، چشم سوم خود را باز کنید و دنیا را از دریچه ای متفاوت بنگرید.
کتابی که پیش روی شماست حاوی مطالبی است که اغلم به صورت مکنون، بین داوطلبان و جویندگان راه حقیقت سینه به سینه نقل می شده است.
سوامی ساتیا ناندا طی جلسات درس و بحث کلاسیک چشم سوم را برای استادان و معلمان یوگا شرح می دهد که شما نیز با مطالعه این کتاب، به تحلیل و نقد این مباحث خواهید پرداخت.
در کتاب چشم سوم، به مفاهیمی از جمله کارما، چاکرا، تمرکز بر چشم سوم، تمرین هایی برای باز کردن چشم سومتان، یانترا، مدیتیشن و مراقبه و مباحث مربوط به یوگا و خوددرمانی می پردازد. در ادامه فهرست مطالب این کتاب نیز شرح شده است.
فهرست مطالب کتاب چشم سوم
- فصل اول: مقدمه
- فصل دوم: جنبه های روانی – فیزیولوژیکی
- فصل سوم: روان و مفاهیم روحی و عرفانی
- فصل چهارم: ارتباط بین علم و یوگا
- فصل پنجم: تمرینات یوگا برای بیدار کردن آجنا چاکرا
- ضمائم
- مدیتیشن
- بیان مسائل نظری و فلسفی درباره چاکرا
- کارما – شامل سه مقاله
- پیام سوامی نارانجان
- لغت نامه اصطلاحات به زبان انگلیسی
برای تهیه این کتاب ارزشمند و فراگیری دانش یوگا و مراقبه، از طریق همین صفحه می توانید اقدام کنید. در ادامه بخشی از متن فصل اول این کتاب که به تعریف چشم سوم (آجنا) پرداخته، اشاره کرده ایم.
در متون کتاب تانتریک، درباره چاکراها مطالب بسیار زیادی نوشته شده و توضیحات و تکنیک هائی برای بیدار کردن آنها ارائه گردیده است. عبارات زیر از متن قدیمی «شات چاکرا نیروپانا، توصیف شش چاکرا» است که به صورت زیبا و واضح، اجنا چاکرا را تعریف کرده است.
نیلوفر «آجنا»، نور سفید سرد، ساطع می کند. از دو گلبرگ آن حروف «هام» و «کشام» تشعشع می نماید که در نتیجه عمیق ترین مدیتیشن (مراقبه) حاصل می شود.
در درون آن، شاکتی هاکنی با شش صورت شبیه به ماه است. او شش بازو دارد. دو تصویر آزادی از ترس و بخشنده برکت، یکی نگهدارنده کتاب، یکی جمجمه، یکی ظرف، یکی جاپامالا (تسبیح ذکر). ذهن او خالص است.