کتاب سایه، شناخت نیمه تاریک روان یک کتاب روانشناسی و روانکاوی است که هدف آن تحلیل عمقی شخصیت با استفاده از نظریه یونگ می باشد. برای آشنایی بیشتر با این کتاب و دانلود رایگان آن به ادامه مطلب مراجعه کنید.
معرفی نظریه یونگ
نظریه یونگ مربوط به کارل گستاو یونگ از روانکاوان بزرگ اوایل قرن 20ام میلادی است که مفهوم ناخودآگاه فروید را گسترش داد و وجود ناهشیاری جمعی را در انسان ها کشف کرد.
کارل گوستاو یونگ از دوستان بسیار نزدیک فروید بود و از پیروان نظریات او نیز محسوب می شد، اما به مرور از فروید فاصله گرفت و تصم گرفت بینشش را فقط محدود به غرایز انسانی نکند، بلکه معنویت را هم در تفکرات و رویکردهایش در نظر بگیرد.
معرفی کتاب سایه، شناخت نیمه تاریک روان
سایه شامل جنبه های تاریک و ناشناخته شخصیت آدمی است که در نتیجه تناقضات زندگی و نیاز به انتخاب بین خوب و بد ایجاد می شود. ما در زندگی اجتماعی جهت رشد شخصیت مجبوریم گاهی بین دو گزینه متضاد یکی را انتخاب کنیم. این انتخاب حتی ممکن است باب طبع ما هم نباشد. آن بخش دیگر که انتخاب نشده سایه یا دوقلوی روانی ما را تشکیل می دهد.
این همزاد تاریک که مانند سایه ای در طول زندگی ما را دنبال می کند شامل هر خصوصیت شخصیتی است که سرکوب شده و اجازة ظهور نیافته است. اگر داستان دکتر جکیل و آقای هاید را خوانده باشید نمادی از یک مرد و سایه او را به وضوح در طول داستان مشاهده می نمایید.
برخی عناصر سایه می توانند بالقوه مضر باشند و نباید در دنیای بیرون اجازة ظهور بیابند. عصبانیت های غیر قابل کنترل، رفتارهای تکانشی جنسی، دروغ و دزدی عناصر بالقوه سایه هستند که بهتر است در تاریکی نگه داشته شوند و جازه بروز نیابند.
با آن که سایه اغلب به صورت کاملا منفی خود را نشان می دهد اما می تواند محتوی خصوصیات بالقوه مثبت از انتخابهای زندگی نیز باشد. بخشی از طلای ناب شخصیت ما در سایه پنهان است و سایه می تواند مانند کلیدی برای باز کردن درهای بسته اعماق روان ما و رسیدن به آن جنبه های طلایی و نورانی راهگشا باشد.
متأسفانه اکثر آدمها در مقابل شناخت هردو جنبه مثبت و منفی سایه مقاومت می کنند. اگر ما سایه خود را کاملا انکار نماییم مجبوریم به پرسونا یا نقاب جهت رویارویی با جهان بیرون تكیه نماییم و فقط خود را توسط نقاب بشناسیم و این تمام چیزی خواهد بود که خود ما و اجتماع از ما می شناسد.
اما سایه انباشته شده که از چشم خود فرد هم پنهان است می تواند بالقوه بسیار خطرناک باشد. وظیفه تک تک ما در اجتماع أن است که سایه شخصی خود را بشناسیم تا کمتر به انباشت سایه جمعی در جامعه کمک نماییم چرا که انباشت سایه جمعی در اجتماع می تواند فجایع اسف باری مانند جنگ، اعتراضات گسترده، آشوب و خونریزی را به دنبال داشته باشد.
کتاب سایه، شناخت نیمه تاریک روان نیز به دنبال همین موضوع است و می خواهد به ما کمک کند تا این سایه های پنهان زندگی مان را بشناسیم.
فهرست مطالب کتاب سایه
- مقدمه مترجم
- مقدمه نویسنده
- فصل اول: شناخت نیمه تاریک روان یا سایه
- سایه چگونه شکل می گیرد؟
- فرافکنی سایه
- طلای وجود در سایه
- سایه در سنین میانسالی
- مراسم آیینی
- فصل دوم: عشق رمانتیک
- عشق رمانتیک به عنوان نمودی از سایه
- فرافکنی تصویر قدسی خود
- تجربه شخصی از رمانتیسم
- پارادوکس تجربه مذهبی
- معجزه پارادوکس
- پارادوکس عشق و قدرت
- سایه به عنوان ورودیه پارادوکس
- فصل سوم: ماندورلا
- ماندورلا
- طبیعت شفا بخش ماندورلا
- تکلم به عنوان نوعی ماندورلا
- ابعاد انسانی ماندورلا
کتاب سایه، شناخت نیمه تاریک روان سعی کرده با بررسی جنبه های مختلف سایه های پنهان وجودی، دیدی عمیق، مناسب و کاربردی را نسبت به آن ها به شما بدهد و شما را برای کنترل و استفاده از این سایه ها راهنمایی نماید.
هم اکنون می توانید این کتاب را به صورت کاملا رایگان از وبسایت سینرژی با ناهید دانلود کنید. اگر به مباحث روانشناسی و تعامل آن با مفاهیم معنوی اعتقاد دارید، مطالعه این کتاب را به شما پیشنهاد می کنیم.