
داستان آواتار ماهی (Matsya)
داستان آواتار ماهی (Matsya) از این قرار است که روزی منو دست در آب داشت که ناگاه ماهی کوچکی در دست او آمد. منو با تعجب به ماهی نگاه کرد و ماهی به سخن دهان گشود و از او پناه خواست. منو هنوز در بهت بود که ماهی چنین گفت: «ای مرد شریف، درنگ مکن که من امروز محتاج توام و بدان که این نیکی تو بی نتیجه نخواهد ماند و من به تلافی آن تو را از سیل عظیمی که زمین و همه موجودات آن را تهدید به فنا میکند، نجات خواهم داد.» منو پذیرفت. کاسه ای کوچکی را پر از آب کرد و ماهی را در آن گذاشت؛ ماهی به سرعت رشد کرد، به طوری که آن ظرف کوچک دیگر جوابگوی نیاز او نبود. منو ناچار او را در تنگ بزرگتری جای داد، لیکن دیری نپائید که تنگ هم برای جسم سریع الرشد ماهی کافی نبود. منو ناچار او را به حوض آبی انتقال داد ولی پس از مدتی جسم ماهی چنان بزرگ شد که حوض آب کفایت جثه او را نیاورد. این سیر رشد همچنان ادامه یافت و در اندک زمانی همه آبگیرها بر روی تنگ شدند و تنها اقیانوس بود که می توانست جثه عظیم او را در خود جای دهد.
پی نوشت:
- کتاب قانون منو قدیمی ترین کتاب قانون هندوان است که در آن دستورالعمل گوناگون مذهبی، عبادی و اجتماعی از قبیل چگونگی آموختن وداها ، غذاهای حلال و حرام، وظایف زنانه مردان و شاهان و قوانین کیفری درج گردیده است.
- لفظ منو Manu با الفاظی چون Manusa و Manusaya و هر دو با لفظ انگلیسی Man به معنای انسان هم ریشه است. منو اولین انسان بوده و از عهد ریگودا (۱۲۰۰ ق.م) با عنوان ابوالبشر از او یاد شده است.
- اولین ذکر از ماتسیا در Satapatha Brahmana آمده است.
- هر کالپا (دوره جهانی) به چهارده دوره منوی که به آن Manvantaras گفته اند تقسیم می شود. هر منوانتار معادل 71 مهایوگا است و هر مهایوگا یک دوره کامل اساطیری است که در پست های پیشین توضیح داده شد. هر دوره منوی معادل 30.672.000 سال زمینی می باشد.
اگر این مطلب را دوست داشتید، با امتیاز دادن به آن از ما حمایت کنید.
[کل: میانگین: ]