مراقبه مزایای بسیاری در زندگی ما دارد و یکی از مزیت های آن بهبود شنوایی به کمک مدیتیشن کردن است. در این مطلب قصد داریم برای شما توضیح دهیم چطور مدیتیشن می تواند شنوایی شما را بهبود دهد و چندین راهکار دیگر نیز برای بهبود شنوایی به شما معرفی کنیم. در ادامه با ما همراه شوید.
در طول سالها، تعداد فزایندهای از مردم فواید مدیتیشن را برای سلامتی کشف کردهاند، از کاهش استرس، ارتقای سلامت عاطفی، افزایش طول توجه، پیشگیری از اعتیاد و مدیریت اضطراب گرفته تا افزایش خودآگاهی، بهبود خواب و کاهش فشار خون. این عمل تغییر دهنده زندگی همچنین در افرادی که به دنبال بهبود شنوایی خود هستند، علاقه ایجاد کرده است.
مدیتیشن چیست؟
به گفته مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه، مدیتیشن انواع مختلفی از شیوههایی است که بر یکپارچهسازی ذهن و بدن تمرکز دارد. برخی از اشکال مدیتیشن شامل آرامش پیشرونده عضلانی، مراقبه آگاهی از نفس، مراقبه ذهن آگاهی، مدیتیشن مبتنی بر مانترا، کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، مدیتیشن متعالی و مدیتیشن هدایت شده است.
مدیتیشن چگونه بر شنوایی تأثیر می گذارد؟
استرس طولانی مدت می تواند گردش خون را در گوش کاهش دهد و شما را مستعد از دست دادن ناگهانی شنوایی کند. از آنجایی که یکی از مزایای سلامتی مدیتیشن کاهش استرس است، مراقبه می تواند با تسهیل جریان خون سالم در گوش، شنوایی شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
با مدیتیشن، از لخته شدن خون جلوگیری می کنید و توانایی خود را برای تمرکز و درک صداهای مختلف بهبود می بخشید. پس با اطمینان می توان گفت که سلامت شنوایی شما نه تنها تحت تأثیر سن و ژنتیک است، بلکه تحت تأثیر توانایی شما برای مدیریت مؤثر استرس نیز قرار دارد. جدای از مدیتیشن، راه های مختلفی وجود دارد که می توانید سلامت شنوایی خود را بهبود بخشیده و از کاهش دائمی شنوایی جلوگیری کنید.
سیگار نکشیدن
نیکوتین می تواند جریان خون را مختل کند که برای حفظ سلامت شنوایی ضروری است. برای جلوگیری از عوارض شنوایی، از تمام محصولات نیکوتین مانند تنباکو، سیگار برگ و سیگارهای الکترونیکی خودداری کنید. به جای سیگار کشیدن برای مدیریت استرس، در فعالیت هایی شرکت کنید که می تواند سلامت و رفاه کلی شما را افزایش دهد.
سر و صدا را پایین نگه دارید
یکی از سادهترین راهها برای محافظت از سلامت شنوایی، تنظیم سطح صدای محیط است. از مکان هایی با صداهای بلند و افرادی که نمی توانند صدای خود را به حداقل برسانند دوری کنید. هنگام استفاده از گجتها یا دستگاههای خود، صدا را تا یک دسی بل راحت کاهش دهید.
موم گوش را مدیریت کنید
در حالی که موم گوش برای گوش ما ضروری است، مقدار زیاد آن می تواند بر توانایی شنوایی شما تأثیر بگذارد. بدون درمان مناسب، موم بیش از حد گوش می تواند عوارضی مانند وزوز گوش و کاهش شنوایی ایجاد کند. عادت کنید که گوش های خود را از نظر جرم گوش چک کنید و برای برداشتن آن از متخصص کمک بگیرید.
حواستان به داروها باشد
برخی داروها و مکمل ها می توانند بر شنوایی شما تأثیر بگذارند، بنابراین ضروری است قبل از مصرف هر گونه داروی جدید با پزشک خود مشورت کنید. از خوددرمانی خودداری کنید و مصرف ویتامین ها و مواد معدنی که می توانند کیفیت شنوایی شما را افزایش دهند را در نظر بگیرید. برخی از گزینه ها عبارتند از روی، منیزیم، اسید فولیک و ویتامین B. به یاد داشته باشید که در مورد مزایا و معایب مصرف این مکمل ها تحقیق کنید و در صورت شک از پزشک خود بپرسید.
به دنبال کمک حرفه ای باشید
جدای از معاینات منظم پزشک، همچنین باید به طور معمول آزمایش های شنوایی را برای نظارت بر سلامت شنوایی خود برنامه ریزی کنید. آزمایشات شنوایی می تواند به پزشک کمک کند تا علائم و عوارض احتمالی کم شنوایی را شناسایی کند تا بتواند فورا آنها را برطرف کند. حتما یک مرکز شنوایی قابل اعتماد را انتخاب کنید که خدمات جامع و با کیفیتی ارائه می دهد.