
عدد 13 یک خرافه از قرن هفدهم!
احتمالا این افراد نمیدانستند که «این خرافه فقط به قرن هفدهم» باز می گردد». برخی هتل ها شماره ی 13 را روی یک اتاق یا حتی طبقه نمی گذارند و ایستگاه های قطاری داریم که سکوی شماره ی 13 ندارند. و هنگامی که سیزدهمین روز ماه بر روز جمعه «روز وفات مسیح» می افتد، آن روز ترسناک تر هم می شود. سنت مسیحیت این نفرت از عدد 13 را یادآوری شام آخر میداند. زیرا در آن یکی از شاگردان-سیزدهمین نفر-عیسی را لو داد. اما نقش منفی 13 در تمدن های خاور نزدیک و فرهنگ های برگرفته از آن بسیار عقب تر هم می رود. عدد 13 ماندد عدد 11 از نظامی بسته تجاوز می کند و آن نظام بسته در این موذد 12«عدد منطقة البروج» است: خورشید هیچ گاه کنار 12 برج قرار نمی گیرد تا 13 حاصل شود، بلکه جلو یکی از آن ها می ایستد. این مفهوم در داستان های پریان و اساطیری بازتاب داشته است که در آن ها گفته می شود قهرمان نباید درب سیزدهم را باز کند و با این کار عدد کاملاٌ حلقوی 12 را بشکند.
سنت مسیحیت و عدد 13
در سنت مسیحیت که براساس 12 شاگرد به علاوه ی 1 استاد «عیسی» در شام آخر بنا شده بود، تصور می کردند که دوزخ 13 رتبه دارد؛ همین طور ساحره ها غالباٌ در گروه های 13 نفره قرار می گیرند. همان طور که پیش بینی می شود این عدد بیشتر به سحر و جادوی سیاه مرتبط است و در این مورد مربع وفقی مربوط به مریخ نقش مهمی دارد؛ زیرا عدد مرکزی این جدول عدد 13 و مجموع اعداد آن 5*13 است. همین طور هنگامی که در آلمانی می گوییم “Jetzt schlagt’s dreizehn” «الان ساعت 13 را می زند» به این معناست که از حلقه ی بسته ی 12 ساعت تجاوز شده و «زیاد آمده» است. دانشمند آلمانی ارنست بوکلن عدد به اصطلاح نحس 13 و معنای عرفانی آن را در تحقیقی کامل بررسی کرده است «احتمالاٌ تصادفی نبوده که کتابش در سال 1913 در لایپزیگ منتشر شده است!». او نشان می دهد که گروه های 13 تایی در باستان قدیم و قرون وسطا معمولاً طبق الگوی 12+1 درست شده اند (کلام غنوصی نیز از دهر سیزدهم که به گفته ی آنان 12 دهر قبلی را کامل می کند، سخن می گوید). همانطور که در مورد عدد 11 در آینده می گوییم، می توان عددی را با افزودن 1 «اصلاح» کرد. این امر در مورد خدایان اتروسکان دیده می شود: با افزودن یک خدای سیزدهم به 6 زوج الاهی «الهی»، واحد کامل ساخته می شود. به طور کلی عدد بعد از 12 یا رهبر است یا باید بمیرد. به همین صورت فیلیپ مقدونی که آدمَکش همراه با 12 خدا حمل می شد، اندکی پش از این واقعه مرد؛ همچنین ادیسه از مرگ به دست سبکلوپس گریخت و 12 یارش بلعیده شدند. همه این داستان های باستانی با هدف نمایش دادن عدد 13 به این صورت سراییده شده اند.مطلب مرتبط: خدمات علم اعداد شرکت متافیزیکی سینرژی با ناهید
گروه هایی از مرکب 12+1 شخصیت غالباً در داستان های عامیانه ی اروپایی دیده می شوند، مثلاً در بسیاری از آن ها 1 خواهر و 12 برادر«که معمولاً به حیواناتی تبدیل می شوند تا خواهرشان رهایشان کند» وجود دارد. در داستان های سنتی یونانی ناخدا 13 آخرین فرد از خدمه ی کشتی است که به پرتگاه انداخته می شود و از این رو زنده می ماند. در فرانسه می گویند ابلیس از هر 13 نفر یکی را از پلی می رباید تا اینکه سیزدهمین عضو یک گروه از مردان بر او چیره شود. گروه های 12+1 عضوی در موارد بسیاری به صورت والدی با 12 فرزند ظاهر می شود، از یعقوب در کتاب مقدس با 12 پسرش تا قصه های عامیانه درباره ی مرغی زرین با 12 جوجه یا خوکی موطلایی با 12 بچه خوک. حتی در دادگاه های آلمان، نظام قدیمی روه بندی 13 تایی را در شکل 1 قاضی و 12 دادیار حفظ شده کرده است. این ها نشانه هایی از تاثیر بالای عدد 13 در زندگی و تفکر انسان ها از گذشته تا امروز بوده است. به پایان قسمت اول مقاله «آیا عدد 13 واقعا نحس است؟» رسیدیم. تا به اینجا به این موضوع پرداختیم که ریشه نحس بودن این عدد از کجا آمده، در چه داستان ها و مذاهبی به آن پرداخته شده و دیدیم که حتی در دنیای معاصر هم همچنان به عنوان یک عدد مهم در بخش های مختلف جوامع و زندگی انسان ها محسوب می شود. در قسمت بعدی این پست مجددا به بررسی تاثیرگذاری این عدد در زندگی انسان ها می رویم و بیشتر به این موضوع می پردازیم که آیا سعد بودن عدد سیزده را باید باور کنیم یا خیر؟اگر این مطلب را دوست داشتید، با امتیاز دادن به آن از ما حمایت کنید.
[کل: 2 میانگین: 3]